Cultuursnuiven
13 maart 2019 - London, Verenigd Koninkrijk
Vandaag staat er weer een flinke cultuur-snuif-tocht door Londen op het programma. Nadat we weer zijn opgehaald door de bus, gaan we nu een stuk met de trein. Vervolgens gaan we met de 'underground' de metro. Overal hoor je het 'mind-the-gap' galmen bij het instappen en bij de roltrappen klinkt het 'mind-your-step'. Ik ben niet gewend in Nederland dat je daar voor wordt gewaarschuwd. Ik moet wel zeggen dat de deuren hier knallen, als je niet oplet zit je er zo tussen.
Bij de Tower Bridge komen we weer naar boven. Het spettert een beetje, maar het regent niet meer zo als gisteren. Deze enorme brug kan open voor de scheepvaart, wat ik me gewoon niet kan voorstellen. Ik ga met mijn groep naar boven en maak ik een selfie, liggend op de doorzichtige vloer. Vanuit hier maak ik ook een foto van de HMS Belfast. Dit voormalige marineschip, dat onder andere heeft meegevaren in de Tweede Wereldoorlog tijdens D-Day, kan je normaal gesproken bezoeken. Een bezoek stond ook op mijn lijst, maar helaas kunnen we er uitgerekend vandaag niet op. Erg jammer, dus ook dit gaat op mijn lijstje voor een volgend bezoek aan Londen.
Leuk weetje: Het is het eerste schip wat is vernoemd naar de Noord-Ierse hoofdstad en is te water gelaten op de Ierse feestdag 'St. Patrick's Day' op 17 maart 1938.
We lopen door naar de Abbey Road Studio's. In deze studio's hebben een hoop artiesten hun album opgenomen. De studio's zijn nog steeds in gebruik. Ze zijn vernoemd naar de straat waar ze aan liggen, Abbey Road. Het meest beroemd zijn de studio's geworden omdat de Beatles hier hun albums opnamen en één album naar de studio's hebben genoemd: Abbey Road. Op de albumhoes is het zebrapad te zien wat er voor ligt. Iedereen die hier komt, wil natuurlijk een foto maken op dit beroemde zebrapad. Helaas heb ik mijn foto nog niet gehad van de docent, zodra ik hem heb, zal ik hem nog aan mijn blog toevoegen. Voor nu moeten jullie het even doen met een foto van de Beatles.
Hierna gaan we weer met de underground naar Camden Town. Hier mogen we op eigen gelegenheid rondlopen en wat eten. Om half 7 verzamelen we weer en gaan op naar West End!