Terug naar huis

15 maart 2019 - Dodewaard, Nederland

Ik neem 's morgens vroeg afscheid van mijn gastgezin, wat een leuke ervaring! Om 8 uur vertrekken we richting Nederland. De bus van de havo krijgt een lekke band. We staan langs de kant van de weg te wachten tot deze gemaakt is. Ineens zien we dat die bus er weer vandoor gaat. Onze chauffeur moet nog instappen, starten en weer invoegen, de ander bus is dan al nergens meer te bekennen. Wij missen hierdoor de ferry naar Calais, terwijl de havo bus de ferry wel heeft gehaald. En dan horen we ook nog eens dat onze ferry vertraging heeft. We balen enorm. Van code geel op zee gaat het over naar code oranje. Ik ben heel erg zeeziek. Ik ga op een dekstoel zitten, met mijn hoodie over mijn gezicht en zit de overtocht groen en geel uit. Eindelijk zijn we rond 3 uur  in Calais en kunnen wij verder rijden naar huis. Bij Hazeldonk wordt er weer van chauffeur gewisseld, Frank was echt een supergoede chauffeur. Wij gaan ook wat eten. Iedereen is kapot. Om half 11 's avonds zijn we eindelijk in Elst. Een half uur later ben ik thuis en ga ik gelijk naar bed.